Donald Trump, Confruntat cu o Amendă de 454 de Milioane de Dolari pentru Fraudă Financiară

Donald Trump, Confruntat cu o Amendă de 454 de Milioane de Dolari pentru Fraudă Financiară

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se confruntă cu o situație juridică dificilă, după ce avocații săi au recunoscut incapacitatea de a garanta plata unei amenzi uriașe pentru fraudă financiară. În urma unei hotărâri judecătorești, Trump și fiii săi, Donald Jr. și Eric, sunt obligați să achite suma de 454 de milioane de dolari, care, cu dobânzile acumulate, depășește 464 de milioane de dolari.

Problema centrală a fostului președinte și a apărării sale este găsirea unei companii de asigurări care să poată garanta o sumă atât de mare, o sarcină descrisă de avocați și specialiști din domeniu drept "practic imposibilă". Gary Giulietti, broker de asigurări la Lockton Companies, a mărturisit sub jurământ că asigurarea unei cauțiuni de această magnitudine este rară și dificil de obținut pentru persoane fizice sau întreprinderi private.

Situația este agravată de faptul că, în absența unei garanții complete, apelul lui Trump nu va suspenda executarea hotărârii, ceea ce înseamnă că trebuie să achite întreaga sumă până pe 25 martie, altfel riscând să-i fie sechestrate unele din bunurile imobiliare.

Donald Trump a denunțat întregul proces ca fiind o "vânătoare de vrăjitoare" și a descris amenda ca fiind "neconstituțională, antiamericană și fără precedent". În plus, a fost respinsă o ofertă de garanție de 100 de milioane de dolari, iar Trump și echipa sa legală consideră "exorbitant și vexatoriu" cuantumul amenzii și "ilegală și neconstituțională" interdicția generală de a conduce afaceri în statul New York.

Procesul civil de fraudă a fost inițiat de procurorul general al New York-ului, Letitia James, care a acuzat grupul Trump Organization de manipularea declarațiilor financiare pentru a obține împrumuturi și a încheia afaceri. În februarie, judecătorul Arthur Engoron a condamnat compania și pe directorii săi de top la plata unor amenzi consistente pentru aceste acțiuni.

Această situație juridică complicată pentru Donald Trump ar putea avea implicații semnificative asupra viitorului său politic și financiar, într-un moment în care se pregătește pentru o nouă candidatură prezidențială.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;