Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2024: Înscrieri Deschise și Buget Record pentru Vehicule Eco

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2024: Înscrieri Deschise și Buget Record pentru Vehicule Eco

Astăzi marchează începutul unei noi etape pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, oferind oportunități îmbunătățite pentru persoanele fizice și juridice interesate să-și înnoiască parcul auto cu vehicule mai prietenoase cu mediul. Cu un buget record și o serie de noutăți, aceste programe se dovedesc a fi mai atractive ca niciodată.

Procesul de înscriere a început la ora 10:00, iar solicitanții pot accesa site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a verifica documentația necesară și calendarul de înscriere. Pentru Programul Rabla Clasic, bugetul pentru anul 2024 este de 300 de milioane de lei, în timp ce pentru Rabla Plus, suma alocată a atins pragul de 1 miliard de lei.

Prima de casare pentru Rabla Clasic rămâne la 7.000 de lei pentru un autovehicul nou, și poate ajunge la 10.000 de lei dacă sunt predate două autovehicule uzate. În plus, există ecobonusuri care se pot adăuga la prima de casare, stimulând astfel achiziția de vehicule cu emisii reduse de CO2.

În cadrul Rabla Plus, ecotichetul oferit este de 25.500 lei pentru autovehiculele noi pur electrice sau cele cu pilă de combustie cu hidrogen, și de 13.000 lei pentru autovehiculele noi electrice hibrid sau motociclete electrice. Valoarea maximă a autovehiculului care poate fi achiziționat cu ajutorul ecotichetului este de 70.000 euro, cu TVA inclus.

O noutate importantă adusă de ediția din 2024 este introducerea unui autocolant aplicat pe autovehiculele achiziționate prin aceste programe, ca element de vizibilitate, pe care beneficiarii vor trebui să îl mențină pe parcursul perioadei de monitorizare.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus sunt structurate pe etape și sesiuni, pentru a asigura o distribuție echitabilă a fondurilor. Detalii specifice despre etapele de înscriere și fondurile alocate fiecărei categorii de solicitanți sunt accesibile pe platforma AFM.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția sustenabilității și a protecției mediului, încurajând în același timp modernizarea parcului auto național. Persoanele interesate sunt încurajate să acționeze rapid, având în vedere interesul crescut și fondurile limitate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;