Inundațiile din Capitală au distrus zeci de mașini de lux în parcările subterane

Inundațiile din Capitală au distrus zeci de mașini de lux în parcările subterane

Inundațiile produse în urma fenomenelor meteo extreme de joi seară au afectat grav zona Bucureștiului, unde a fost emis cod roșu. Pompierii ISU B-IF au gestionat 504 intervenții, care au inclus salvarea a 127 de străzi, 229 de locuințe, gospodării și subsoluri, precum și 97 de autoturisme. Printre pagubele semnificative se numără distrugerea a aproape 30 de mașini de lux, parcate în garajele subterane ale unor zone centrale scumpe ale Capitalei. Vehiculele, care au costat sute de mii de euro, nu au avut nicio șansă în fața apelor și au fost năpădite de noroi și vegetație. Unele dintre aceste mașini au fost atât de grav avariate încât se vor califica pentru Programul Rabla, în timp ce unele familii au avut chiar și câte două vehicule avariate.

Românii care dețin asigurări facultative pentru locuințe au început să întocmească dosarele de daună. Conform Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), anul trecut, cea mai mare despăgubire plătită pentru pagubele produse de o furtună a depășit 400.000 lei, indicând o creștere semnificativă a severității fenomenelor meteo.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;