Primarul Nicușor Dan despre inundațiile din București: "Sistemul de canalizare este depășit în 90% din localități"

Primarul Nicușor Dan despre inundațiile din București: "Sistemul de canalizare este depășit în 90% din localități"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-o intervenție la Digi 24 că sistemul de canalizare din București, precum și din majoritatea orașelor lumii, nu este pregătit să facă față cantităților mari de precipitații căzute în timp scurt. Edilul a menționat că acesta este un fenomen care a devenit mai frecvent în ultimii ani, pe măsură ce clima a început să se schimbe.

În urma ploilor abundente de joi seară, Bucureștiul a fost lovit de inundații, care au afectat 127 de străzi, 229 de locuințe și gospodării, au doborât 100 de copaci și șapte stâlpi de electricitate și au avariat 97 de autoturisme. Nicușor Dan a subliniat că un sistem de canalizare adaptat la noile condiții climatice ar putea fi realizat într-un interval de zece până la douăzeci de ani.

În același timp, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben de inundații pe râuri din 16 județe, valabilă până joi dimineața. Atenționarea indică posibilitatea de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide și creșteri de debite, cu risc de depășire a cotelor de atenție.

Primarul Bucureștiului a îndemnat la răbdare și înțelegere din partea cetățenilor, menționând că astfel de fenomene extreme sunt dificil de gestionat în orice oraș.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;