România se confruntă cu temperaturi record de până la 42 de grade Celsius

România se confruntă cu temperaturi record de până la 42 de grade Celsius

România traversează o perioadă de caniculă extremă, cu temperaturi ce pot atinge niveluri record de până la 42 de grade Celsius. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Roșu și Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic pentru întreaga țară. În zonele afectate de Cod Roșu, care includ Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și sudul Transilvaniei și al Crișanei, se așteaptă temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral între 33 și 36 de grade. Noaptea, temperaturile nu vor scădea sub 22 - 24 de grade, condiții ce caracterizează nopți tropicale.

Capitala București se va afla, de asemenea, sub Cod Roșu de caniculă, cu temperaturi care vor atinge aproximativ 41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteorologii avertizează că valul de căldură se va menține în Capitală și în alte regiuni ale țării în următoarele zile, cu temperaturi ce vor rămâne la niveluri ridicate. În a doua parte a săptămânii, condițiile meteorologice se vor îmbunătăți treptat, cu o scădere a temperaturilor, dar canicula și disconfortul termic vor persista mai ales în sudul țării.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;