România se confruntă cu fenomene meteorologice extreme: Caniculă și furtuni severe

România se confruntă cu fenomene meteorologice extreme: Caniculă și furtuni severe

România este marcată de fenomene meteorologice extreme, cu avertizări de caniculă și furtuni severe emise de meteorologi. Bucureștiul a fost sub un Ro Alert de vreme rea joi seară, cu avertizări de grindină de dimensiuni medii și rafale de vânt ce au depășit 70-90 km/h, însoțite de descărcări electrice și averse torențiale. Populația a fost sfătuită să evite deplasările și să se adăpostească.

În același timp, țara se confruntă cu un val de căldură intens, cu temperaturi ajungând la 42 de grade Celsius și nopți tropicale. A fost emis un cod roșu de caniculă pentru aproape toată țara, cu avertizări de disconfort termic deosebit de accentuat. Zonele afectate de codul roșu de caniculă se vor restrânge treptat, dar valul de căldură va persista în anumite regiuni, cu temperaturi maxime de 33-37 de grade și minime care nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Meteorologii au emis de asemenea avertizări cod galben de vijelii și averse torențiale în mai multe zone ale țării, inclusiv în Capitală. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ce pot acumula cantități semnificative de apă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;