România se confruntă cu un nou val de praf saharian

România se confruntă cu un nou val de praf saharian

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că un nou val de praf saharian va afecta România începând din seara zilei de marți, 21 mai. Masa de aer încărcată cu particule de praf, provenind din nordul Africii, va traversa sud-estul Europei datorită unei circulații aerului predominant sud-vestice. Regiunile vestice și sud-vestice ale României vor fi primele afectate, urmând ca fenomenul să se extindă miercuri, 22 mai, și către nord-vestul, centrul și sudul țării.

Depunerile de praf saharian vor putea fi observate în mod deosebit în zonele unde sunt prognozate ploi în următoarele 48 de ore. ANM a menționat că harta actualizată a depunerilor de praf poate fi consultată pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS). Aceste evenimente meteorologice au devenit mai frecvente în ultima perioadă, cu un episod similar înregistrat pe 24 aprilie, când mașini din București și Ilfov au fost acoperite de un strat roșiatic de praf saharian.

Specialiștii atrag atenția asupra riscurilor pe care praful saharian le prezintă pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, recomandând limitarea expunerii la aer liber în timpul acestor fenomene.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;