Cod Galben de Viscol și Precipitații Mixte în România: Cum va fi Vremea în Următoarele Zile

Cod Galben de Viscol și Precipitații Mixte în România: Cum va fi Vremea în Următoarele Zile

Meteorologii au emis o serie de avertizări care vizează majoritatea regiunilor din România, cu un accent deosebit pe zonele montane unde se anunță cod galben de viscol. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), începând cu după-amiaza zilei de miercuri, 24 ianuarie, și până vineri, 26 ianuarie, vremea va fi capricioasă, cu precipitații mixte, ninsori și polei.

În detaliu, Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei se vor confrunta cu ploi, lapoviță și ninsori, iar în noaptea de miercuri spre joi se așteaptă depuneri de polei. Zonele montane vor fi acoperite de un strat nou de zăpadă, cu cantități de apă care pot atinge izolat 15…25 l/mp.

Vântul va juca un rol important în acest tablou meteorologic, cu intensificări ce vor depăși 60…80 km/h la munte și 45…55 km/h în Oltenia, Transilvania și Moldova. În plus, la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele de vânt vor atinge 80…100 km/h, ceea ce va duce la ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Capitala nu va fi ocolită de schimbările vremii, însă temperaturile vor rămâne apropiate de normele climatologice, cu maxime de 1…3 grade și minime de -4…-1 grad. Joi, se așteaptă o încălzire ușoară, cu maxime de 7…9 grade și vânt moderat.

Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteo și să ia măsurile necesare pentru a preveni eventualele inconveniențe cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Este de așteptat ca aceste condiții să persiste până la sfârșitul săptămânii, așadar prudența este cuvântul de ordine.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;