Avertizare MAE pentru Românii care Călătoresc în Bulgaria: Coduri de Ninsori și Viscol

Avertizare MAE pentru Românii care Călătoresc în Bulgaria: Coduri de Ninsori și Viscol

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie destinată cetățenilor români care intenționează să călătorească sau se află deja în Bulgaria, în contextul unor coduri portocaliu și galben de vreme severă emise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria.

Conform acestor avertizări, pe 20 și 21 ianuarie, Bulgaria va fi afectată de precipitații sub formă de ninsoare însoțită de vânt puternic. Regiunile Montana, Vrața, Sofia și alte câteva vor fi sub cod portocaliu, cu un strat de zăpadă estimat între 10 și 30 cm și posibilitatea formării de troiene. Alte regiuni, precum Vidin, Pleven și Varna, se vor afla sub cod galben, cu așteptări de ninsori și viscol, precum și rafale de vânt de până la 90 km/h.

MAE recomandă cetățenilor să urmărească atent prognoza meteorologică și starea zborurilor pe aeroporturile bulgare. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să aibă autovehiculele pregătite pentru condițiile de iarnă și să respecte semnalizările temporare și indicațiile autorităților.

În cazul în care condițiile meteorologice se agravează, este posibil ca unele drumuri să fie închise și cursele aeriene să fie perturbate. Informații actualizate pot fi accesate prin aplicația LIMA, site-ul Agenției „Infrastructura Rutieră” și alte resurse online menționate în avertizare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia sau prin aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă sfaturi și informații utile pentru călătorii în străinătate.

Este esențial ca toți cei care călătoresc în Bulgaria în această perioadă să fie conștienți de riscuri și să ia măsuri de precauție pentru a-și asigura siguranța.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;