Atenționare MAE: Cod galben de vânt în Bulgaria pentru călătorii români

Atenționare MAE: Cod galben de vânt în Bulgaria pentru călătorii români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o notificare importantă pentru cetăţenii care se deplasează în Bulgaria, alertând despre un cod galben de vânt puternic în 20 de regiuni. Conform datelor furnizate de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 5 - 6 februarie, se aşteaptă rafale de vânt care pot atinge viteze între 50-69 km/h şi, în unele zone, chiar până la 90 km/h.

Zonele vizate de această avertizare includ regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Ruse, Târgovişte, Şumen, Sofia-regiune, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Plovdiv, Pazardjik, Haskovo, Sliven, Silistra, Stara Zagora, Razgrad, Varna şi Dobrici. MAE îndeamnă călătorii să fie vigilenţi, să monitorizeze anunțurile privind zborurile de pe aeroporturile din Bulgaria și să verifice prognoza meteorologică.

De asemenea, se recomandă ca șoferii să practice o conducere preventivă, să adapteze viteza la condițiile meteo şi să se asigure că vehiculele sunt echipate corespunzător pentru drumurile publice în timpul iernii. Este important să se respecte semnalizarea rutieră temporară și indicațiile autorităților.

În contextul codurilor meteorologice, este posibil ca unele drumuri să fie închise la decizia autorităților bulgare, iar zborurile să sufere întârzieri sau anulări. Pentru informații actualizate, călătorii pot consulta site-urile: www.sofia-airport.eu pentru zboruri, www.weather.bg pentru vreme, www.api.bg și www.lima.api.bg pentru starea drumurilor, www.mae.ro/travel-conditions/3677 și www.customs.bg pentru regimul vamal, și www.bgtoll.bg pentru vigneta electronică și sistemul e-TOLL.

În caz de urgență, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +359879440758.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de călătorie, MAE recomandă consultarea site-urilor: http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.meteoalarm.org.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;