Arhiepiscopia Tomisului Intervine în Cazul Refuzului Spovedaniei unei Femei în Cârjă de către un Preot

Arhiepiscopia Tomisului Intervine în Cazul Refuzului Spovedaniei unei Femei în Cârjă de către un Preot

Arhiepiscopia Tomisului a luat măsuri după ce un incident nefericit a stârnit reacții în comunitatea din Constanța. O femeie în vârstă de 87 de ani, sprijinindu-se pe cârje, a fost refuzată de preotul parohiei când a solicitat să fie spovedită, pe motiv că nu locuiește pe strada atribuită acestuia. Situația, expusă public de fiul femeii, a determinat Arhiepiscopia să inițieze o anchetă prin Corpul de inspecție bisericească.

Conform regulamentelor Bisericii Ortodoxe Române, un cleric care refuză pocăința unei persoane poate fi supus sancțiunilor, variind de la dojană arhierească la caterisire, în cazuri de neîndreptare. În plus, Arhiepiscopia a emis o adresă către toate unitățile subordonate, atenționând duhovnicii să nu refuze acordarea Tainei Spovedaniei, indiferent de apartenența parohială, mai ales în cazul persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități.

Această măsură vine să reafirme importanța accesului neîngrădit la serviciile spirituale și la împărtășirea celor aflați în nevoie, respectând în același timp prevederile canonice și spiritul de compasiune creștină.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;