Martorul cheie în dosarul IPS Teodosie: Preotul Petrică Leaşcu audiat la DNA Constanța

Martorul cheie în dosarul IPS Teodosie: Preotul Petrică Leaşcu audiat la DNA Constanța

Principalul martor în investigația care îl privește pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, preotul Petrică Leaşcu, a fost audiat pentru a doua oară la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanța. Acesta a declarat că scopul investigaţiei sale a fost de a evidenția corupția din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, vizitând două arhiepiscopii și o episcopie.

Procurorii anticorupție au deschis un nou dosar penal în urma autosesizării, bazându-se pe materiale publicate de Leaşcu. Preotul, în calitate de martor, îndeamnă la retragerea IPS Teodosie, menționând că acesta "a greșit pentru că a acceptat propunerile imorale și ilegale".

IPS Teodosie Petrescu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, fiind implicat într-un caz de promisiune de plată a sumei de 160.000 lei unui om de afaceri, în schimbul obținerii unei sume mai mari pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin influența pe care ar fi avut-o asupra unor funcționari ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Suma totală de 800.000 lei era destinată finanțării lucrărilor de construcție și reabilitare a unităților de cult subordonate Arhiepiscopiei Tomisului.

La sfârșitul anului 2023, un reportaj realizat de jurnaliștii de la Recorder, împreună cu preotul Leaşcu, a încercat să demonstreze ilegalitățile comise de reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv Arhiepiscopia Tomisului, subliniind necesitatea unei transparențe și integrități sporite în instituțiile religioase.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;