Incident armat la Ambasada SUA din Liban: Un atacator sirian rănit și un membru al securității afectat

Incident armat la Ambasada SUA din Liban: Un atacator sirian rănit și un membru al securității afectat

Un cetățean sirian a fost rănit și ulterior arestat în urma unui schimb de focuri care a avut loc miercuri la Ambasada SUA din Liban, conform declarațiilor armatei libaneze. Incidentul a avut loc în afara capitalei Beirut, într-o zonă extrem de securizată, la nord de oraș. Ambasada și-a exprimat faptul că personalul este în siguranță, în ciuda rapoartelor despre focuri de armă de calibru mic detectate în apropierea intrării în misiunea diplomatică.

Un membru al echipei de securitate a ambasadei a fost, de asemenea, rănit în atac. Acesta, împreună cu atacatorul, au primit îngrijiri medicale. Trupele libaneze continuă să cerceteze zona în urma incidentului.

Ambasada SUA din Liban a fost mutată în locația actuală după un atac sinucigaș din 1983, care a rezultat în peste 60 de decese. Zona înconjurătoare este cunoscută pentru măsurile de securitate stricte, inclusiv multiple puncte de control. În ultimele luni, Libanul a fost martorul tensiunilor crescute, inclusiv demonstrații în fața ambasadei și confruntări între Hezbollah și Israel, pe fondul războiului din Gaza.

Statele Unite au intervenit diplomatic pentru a atenua violențele de-a lungul graniței dintre Israel și Liban.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;