Incidente de securitate la ambasade și sinagogi în Suedia și Franța

Incidente de securitate la ambasade și sinagogi în Suedia și Franța

Mai multe persoane au fost reținute în Stockholm, Suedia, după ce poliția a auzit zgomote care ar putea fi focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului. Incidentul a determinat izolarea unei zone semnificative din capitală, inclusiv între podul Djurgarden, Parcul Nobel și Biserica Oscar. Poliția suedeză a deschis o anchetă pentru presupuse infracțiuni grave cu arme.

În paralel, în Rouen, Franța, polițiștii au ucis un bărbat înarmat cu un cuțit și o bară de fier care încerca să incendieze o sinagogă. Incidentul a fost confirmat de ministrul de interne Gérald Darmanin, care a lăudat reactivitatea și curajul polițiștilor. Acesta survine în contextul tensiunilor crescute din Europa, pe fondul conflictului din Gaza. Franța a ridicat nivelul de alertă la cel mai înalt prag în urma acestor evenimente.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;