Incident armat la Ambasada SUA din Liban: Un atacator sirian rănit și arestat

Incident armat la Ambasada SUA din Liban: Un atacator sirian rănit și arestat

Un bărbat înarmat de naționalitate siriană a deschis focul asupra Ambasadei Statelor Unite din Liban și a fost rănit în urma unui schimb de focuri cu forțele de securitate. Incidentul a avut loc miercuri, iar atacatorul a fost ulterior transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit armatei libaneze, zona înconjurătoare este în curs de cercetare pentru a asigura securitatea. Ambasada SUA a confirmat că au fost raportate focuri de armă de calibru mic în apropierea intrării sale și a subliniat că atât instituția, cât și personalul său sunt în siguranță, mulțumită răspunsului prompt al forțelor de securitate libaneze.

Un membru al echipei de securitate a ambasadei a fost de asemenea rănit în atac. Ambasada, situată într-o zonă ultrasecurizată din nordul Beirutului, a fost mutată la actuala locație, la Awkar, după un atentat sinucigaș din 1983, care a dus la pierderea a peste 60 de vieți.

Incidentul survine într-un context tensionat în regiune, cu războiul din Gaza și conflictul dintre Hezbollah și Israel care continuă să genereze îngrijorări privind securitatea în zonă. Statele Unite sunt implicate în eforturi diplomatice pentru a calma tensiunile de-a lungul graniței dintre Israel și Liban.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;