Incident armat la o sinagogă din Rouen: Bărbat înarmat ucis de poliție

Incident armat la o sinagogă din Rouen: Bărbat înarmat ucis de poliție

Un bărbat înarmat cu un cuțit și o bară de fier, care a încercat să incendieze o sinagogă din orașul Rouen, Franța, a fost împușcat mortal de poliție. Incidentul a avut loc vineri dimineață, în jurul orei locale 06:45, în centrul orașului Rouen, situat la aproximativ 130 de kilometri nord-vest de Paris. Poliția a fost alertată după ce localnicii au observat fum ridicându-se de la sinagogă. La sosirea forțelor de ordine, bărbatul a sărit de pe clădire și s-a năpustit asupra polițiștilor, moment în care unul dintre ofițeri a fost forțat să tragă.

Ministrul de interne al Franței, Gerald Darmanin, a confirmat incidentul, mulțumind polițiștilor pentru "curajul lor". Primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignaol, a declarat că atacul nu a afectat doar comunitatea evreiască, ci a lăsat în stare de șoc întregul oraș, menționând că nu au fost alte victime în afara atacatorului.

Identitatea bărbatului și motivul din spatele atacului său nu au fost încă clarificate. Parchetul din Rouen a deschis două anchete pentru a investiga circumstanțele incidentului și pentru a determina motivul atacului. Această tentativă de incendiere a sinagogii survine în contextul tensiunilor internaționale generate de conflictul dintre Israel și Hamas în Gaza, care a condus la o creștere a actelor antisemite în Franța și în alte părți ale Europei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;