Israelul, sub conducerea lui Netanyahu, se pregătește pentru o ripostă puternică în nordul țării

Israelul, sub conducerea lui Netanyahu, se pregătește pentru o ripostă puternică în nordul țării

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că țara sa este pregătită să întreprindă o "acțiune foarte puternică" în nord, în zona graniței cu Libanul, ca răspuns la recentele atacuri ale grupării militante Hezbollah. În timpul unei vizite la frontiera nordică, Netanyahu a subliniat că orice amenințare la adresa securității naționale va fi întâmpinată cu o reacție fermă și decisivă. În urma unei serii de atacuri cu rachete și drone lansate de Hezbollah, care au provocat incendii de vegetație în nordul Israelului, Netanyahu a declarat că securitatea nordului va fi restabilită "într-un fel sau altul".

Incidentele recente au condus la evakuarea mai multor localități israeliene din apropierea graniței și au intensificat ostilitățile dintre Israel și Hezbollah, care sunt susținute de Iran. Aceste confruntări sunt cele mai grave de la războiul din 2006, cu zeci de mii de persoane de ambele părți ale frontierei forțate să își părăsească locuințele. Declarațiile lui Netanyahu survin în contextul unei creșteri a tensiunilor în regiune, inclusiv un atac armat asupra ambasadei Statelor Unite din Liban, subliniind riscul unui conflict extins într-o zonă deja afectată de instabilitate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;