ÎPS Teodosie, în centrul unei investigații DNA pentru cumpărare de influență

ÎPS Teodosie, în centrul unei investigații DNA pentru cumpărare de influență

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se confruntă cu acuzații serioase în urma unei investigații a Direcției Naționale Anticorupție. Audiat la DNA Constanța, ÎPS Teodosie este suspectat de cumpărare de influență, o situație care stârnește controverse și discuții aprinse în spațiul public.

La sediul DNA, avocatul Adrian Cuculis a declarat că dosarul se bazează pe o înregistrare din spațiul public, sugerând că ar putea fi vorba despre o tentativă de discreditare a clientului său. Înregistrarea în discuție a fost făcută publică de platforma de investigații Recorder și arată o conversație între ÎPS Teodosie și un preot care se dădea drept om de afaceri, discutând despre o posibilă finanțare de 800.000 de lei pentru arhiepiscopie, cu un comision de 20% pentru intermediar.

Procurorii DNA susțin că ÎPS Teodosie ar fi promis un comision de 160.000 de lei, reprezentând 20% din suma menționată, omului de afaceri, în schimbul influenței pe care ar fi avut-o asupra funcționarilor de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Banii ar fi urmat să fie folosiți pentru finanțarea unor lucrări de construcție sau reabilitare a unităților de cult subordonate Arhiepiscopiei Tomisului.

În timp ce ÎPS Teodosie a evitat să ofere detalii concrete jurnaliștilor, menționând că nu este "ghicitor" și că dosarul "nu are conținut", avocatul său a subliniat că vor depune o notă de probatoriu pentru a clarifica modul în care a fost realizată înregistrarea.

Această situație pune în lumină tensiunile dintre instituțiile statului și Biserica Ortodoxă Română și ridică semne de întrebare cu privire la transparența și integritatea unor reprezentanți ai clerului în relația cu fondurile publice.

În concluzie, investigația DNA în cazul ÎPS Teodosie reprezintă un test important pentru justiția din România și pentru modul în care societatea privește și reacționează la asemenea acuzații care vizează figuri proeminente ale vieții publice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;