Arhiepiscopia Tomisului Decretază Trei Zile de Post pentru Înființarea Mitropoliei Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului Decretază Trei Zile de Post pentru Înființarea Mitropoliei Tomisului

Într-un gest de solidaritate și fervoare religioasă, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat instituirea unei perioade de post și rugăciune între 26 și 28 februarie 2024, cu scopul de a susține înființarea Mitropoliei Tomisului. Această inițiativă vine ca răspuns la dorința exprimată de credincioși pentru pace, ordine și descoperirea adevărului.

Conform ordinului emis, toate parohiile și mănăstirile din cadrul Arhiepiscopiei sunt instruite să informeze enoriașii despre această dispoziție canonică. În aceste zile de reflecție spirituală, se vor oficia Acatistul Bunei Vestiri și Acatistul Sfântului Apostol Andrei, în semn de devotament și speranță pentru viitoarea Mitropolie.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a îndemnat la o participare cât mai intensă la aceste zile de post și rugăciune, subliniind că această inițiativă nu reprezintă un drept personal, ci o necesitate istorică și un drept al comunității locale. El a accentuat importanța acestui demers, care este sprijinit de românii din întreaga țară și din diaspora, pentru a pune în evidență istoria Dobrogei și Biserica Tomitană.

Totodată, Patriarhia Română a menționat că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost respinsă încă din 2003 de Sfântul Sinod. În ciuda acestui fapt, ÎPS Teodosie continuă să insiste pentru această schimbare, ceea ce ar putea aduce în discuție ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române la următoarea ședință a Sfântului Sinod, programată pentru 29 februarie.

Prin această perioadă de post, Arhiepiscopia Tomisului își propune să unească comunitatea într-un act de credință și să contribuie la consolidarea valorilor spirituale în societate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;