IPS Teodosie - Apel la Rugăciune și Afirmatii Controversate Despre Barba Bărbaților

IPS Teodosie - Apel la Rugăciune și Afirmatii Controversate Despre Barba Bărbaților

În preajma unei decizii importante a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, face un apel emoționant la adresa credincioșilor. Într-un mesaj transmis pe Radio Dobrogea, înaltul prelat îi îndeamnă pe credincioși să se roage pentru el, pentru Patriarhul Daniel și pentru membrii Sinodului, astfel încât deciziile luate să fie conforme cu voia divină.

Pe fondul controverselor legate de dorința sa de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie, IPS Teodosie se confruntă cu acuzații de "acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică", care vor fi discutate în ședința Sinodului. În ciuda refuzurilor anterioare, Arhiepiscopul nu renunță la demersul său și insistă pe argumente istorice și culturale, chiar dacă aceasta contravine structurii actuale a BOR, care nu permite existența de mitropolii onorifice fără sinod mitropolitan.

Într-o notă mai ușoară, dar nu mai puțin controversată, IPS Teodosie a atras atenția cu o declarație neobișnuită despre barba bărbaților. În cadrul unei intervenții la Radio Dobrogea, el a susținut că barba este "un element natural, care ține de bărbăție" și că "bărbații fără barbă sunt ciuntiți", o afirmație care a stârnit reacții diverse în rândul publicului.

În timp ce unii credincioși pot vedea în aceste cuvinte un îndemn la tradiționalism și la respectarea unor valori vechi, alții pot interpreta declarațiile Arhiepiscopului ca fiind discriminatorii și neadecvate contextului modern. Cu toate acestea, IPS Teodosie rămâne o figură emblematică pentru comunitatea ortodoxă, iar cuvintele sale continuă să aibă un impact semnificativ asupra credincioșilor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;