Franța: Agricultorii blochează drumurile din jurul Parisului în semn de protest

Franța: Agricultorii blochează drumurile din jurul Parisului în semn de protest

Cetățenii români care plănuiesc să călătorească în Franța trebuie să fie conștienți de situația tensionată din jurul Parisului, unde agricultorii au declanșat proteste ample. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie, informând despre blocajele ce au loc în capitala franceză și împrejurimi. Fermierii, nemulțumiți de prețurile scăzute la alimente și de birocrația excesivă, au blocat mai multe artere importante de circulație, inclusiv autostrada A1, care leagă Parisul de Lille și Belgia.

Protestele, care au început vineri, au generat coloane de vehicule blocate pe distanțe considerabile și se preconizează că vor continua. Agricultorii au anunțat că vor forma baraje rutiere în 11 puncte cheie din jurul Parisului, pe autostrăzile A6, A10 și A13, pentru a-și face auzite revendicările. Aceste mișcări de protest au primit un sprijin covârșitor din partea populației franceze, un sondaj recent arătând că 89% dintre francezi susțin acțiunile agricultorilor.

Guvernul francez, prin vocea premierului Gabriel Attal, a promis că va aborda preocupările fermierilor și că va anunța măsuri pentru a reduce tensiunile. Ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, a subliniat că problema veniturilor fermierilor este o prioritate și că guvernul își va dubla eforturile pentru a asigura prețuri echitabile pentru produsele agricole.

Cetățenii români care se confruntă cu situații dificile pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale consulatelor generale ale României din Paris, Marsilia, Lyon și Strasbourg. De asemenea, este recomandată consultarea paginilor de internet ale consulatelor și a aplicației „Călătorește în siguranță”, pentru informații și sfaturi de călătorie.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;