Clarificări ale Ministrului Agriculturii privind producția de pui în România: „Fermierii români nu vopsesc puii”

Clarificări ale Ministrului Agriculturii privind producția de pui în România: „Fermierii români nu vopsesc puii”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a intervenit în dezbaterea publică privind calitatea cărnii de pui din România, respingând acuzațiile potrivit cărora fermierii români ar vopsi puii pentru a le îmbunătăți aspectul. În cadrul unei vizite în județul Arad, oficialul a subliniat încrederea în practicile fermierilor români și a evidențiat performanțele țării în domeniul avicol.

„Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii, să fie foarte clar”, a afirmat Florin Barbu, adăugând că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) efectuează verificări riguroase și va emite un raport care să clarifice situația.

Ministrul a subliniat și că România se bucură de un grad de autosuficiență de 160% în ceea ce privește carnea de pui, cu o producție anuală de aproape 400 de milioane de pui, majoritatea crescuți cu porumb. Această realitate poziționează țara noastră ca un jucător important pe piața europeană, în special în Franța, unde exportul de carne de pui românesc este semnificativ.

Controversele au apărut după ce președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a avertizat despre posibile cazuri în care carnea de pui ar fi fost vopsită pentru a părea mai apetisantă. ANPC a declanșat verificări, iar rezultatele preliminare indică abateri la un număr restrâns de producători, fiind luate măsuri pentru protejarea consumatorilor.

În contextul acestor afirmații, ministrul Florin Barbu a reiterat încrederea în sectorul avicol românesc și a asigurat că va fi asigurat un nivel înalt de protecție a consumatorilor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;