Anchete Multiple la Spitalul Sf. Pantelimon în Cazul Deceselor Suspecte din Secția ATI

Anchete Multiple la Spitalul Sf. Pantelimon în Cazul Deceselor Suspecte din Secția ATI

În urma unor acuzații grave referitoare la administrarea incorectă a medicamentului Noradrenalină, care ar fi dus la decesul a 19 pacienți în secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Sf. Pantelimon, autoritățile au demarat mai multe anchete pentru a clarifica situația.

Potrivit declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și ale managerului spitalului, Bogdan Socea, sesizările au venit din partea unui asistent medical și a directorului de îngrijiri, care era în concediu în momentul incidentelor. Asistenta medicală a menționat că medicii ar fi administrat incorect o anumită substanță medicamentoasă, ceea ce ar fi avut ca rezultat aproximativ 20 de decese între 4 și 7 aprilie.

Corpul de Control al ministrului Sănătății, însoțit de un reprezentant al Colegiului Medicilor din București, a fost trimis la spital pentru verificări. O anchetă internă a fost inițiată de către conducerea spitalului, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor.

Pacienții decedați aveau probleme de sănătate complexe, iar managerul spitalului a subliniat că este greu de crezut că medicii ar fi putut să administreze incorect medicamentul. Totuși, a promis că fiecare caz va fi analizat cu atenție.

În acest moment, sunt patru anchete în desfășurare: una a Parchetului Tribunalului București, a doua a Ministerului Sănătății, a treia a spitalului și a patra a Colegiului Medicilor București. Acuzațiile sunt luate foarte în serios, iar rezultatele investigațiilor sunt așteptate cu interes de către opinia publică și de către familiile pacienților afectați.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;