Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, în centrul unei anchete DNA privind „Dosarul apartamentului”

Primarul Bacăului, Lucian Viziteu, în centrul unei anchete DNA privind „Dosarul apartamentului”

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, membru al partidului Uniunea Salvați România (USR), se confruntă cu acuzații într-un dosar deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) legat de ocuparea unui apartament de serviciu din patrimoniul primăriei de către o angajată a instituției. Conform declarațiilor lui Viziteu pe pagina sa de Facebook, atât el, cât și alți funcționari publici sunt suspectați în acest caz.

Ancheta DNA a fost declanșată în urma unei investigații jurnalistice realizate de Ziarul de Bacău, care a relevat că o angajată a primăriei, membră USR, a locuit într-un apartament de lux, situat în centrul orașului Bacău, fără a plăti chirie, deși avea domiciliul în municipiu. Apartamentul, cu o suprafață de peste 100 metri pătrați, ar fi trebuit să fie acordat cu aprobarea Consiliului Local, conform legislației în vigoare.

Primarul Viziteu sugerează că deschiderea acestui dosar ar avea conotații politice, menționând că acuzațiile au fost relansate într-un moment strategic, odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare din anul 2024. Edilul a exprimat speranța că ancheta se va încheia rapid și a reiterat angajamentul său față de modernizarea orașului Bacău.

În contextul acestor acuzații, este important să se asigure un proces transparent și echitabil, iar autoritățile judiciare să își desfășoare ancheta fără interferențe politice. Cetățenii Bacăului și opinia publică așteaptă clarificări și o rezolvare justă a acestui caz, care a stârnit numeroase reacții în comunitatea locală.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;