Primarul Bucureștiului anunță integrarea gradului de ocupare al mijloacelor de transport în Google Maps

Primarul Bucureștiului anunță integrarea gradului de ocupare al mijloacelor de transport în Google Maps

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că începând de luni, utilizatorii aplicaţiei Google Maps pot vedea în timp real gradul de ocupare al mijloacelor de transport în comun din București. Această funcționalitate permite călătorilor să anticipeze aglomerația în vehiculele care urmează să ajungă în stații. Conform declarațiilor primarului, Bucureștiul devine astfel singurul oraș din România care oferă această opțiune.

Nicuşor Dan a explicat că noile vehicule ale Societății de Transport București (STB) sunt echipate cu sisteme de numărare a călătorilor, care transmit datele către serverul Transportului Public București (TPBI) și ulterior către Google Maps. Funcția este disponibilă pentru tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. În aplicația Google Maps, pe lângă gradul de încărcare, sunt afișate și poziția vehiculului și timpul estimat de așteptare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;