DNA Intervine în Cazul Amenzi Record Aplicate de Poliția Locală București în Parcul IOR

DNA Intervine în Cazul Amenzi Record Aplicate de Poliția Locală București în Parcul IOR

Într-o serie de acțiuni care au atras atenția opiniei publice, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a ridicat documente de la Primăria Municipiului București legate de o amendă de proporții aplicată proprietarilor unui teren din Parcul IOR. Acest demers al DNA vine în urma unei sesizări depuse de mai multe persoane și se concentrează pe fapte, nu pe indivizi, conform procedurilor penale standard.

La sfârșitul lunii octombrie 2023, Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a anunțat că Poliția Locală a impus o amendă de 35 de milioane de euro proprietarilor terenului retrocedat din Parcul IOR pentru distrugerea spațiului verde, unde arborii și iarba au fost înlăturați de pe o suprafață de 9.000 mp. Acest gest a fost salutat de primar, care a lăudat Poliția Locală pentru apărarea intereselor cetățenilor.

Cu toate acestea, amenda a fost contestată, iar Primăria Municipiului București se pregătește să se apere în instanță. În contextul acestor evenimente, DNA a efectuat ridicarea de documente, un procedeu comun în investigațiile procurorilor anticorupție, pentru a clarifica circumstanțele care au dus la aplicarea acestei amenzi record.

Primarul Nicușor Dan a confirmat intervenția DNA, dar a evitat să ofere detalii specifice, menționând doar că este legată de activitățile Poliției Locale și că faptele cercetate s-au petrecut în timpul mandatului său.

În lumina acestor dezvoltări, cetățenii așteaptă clarificări și asigurări că spațiile verzi sunt protejate și că autoritățile acționează în interesul public. Acest caz subliniază importanța transparenței și a responsabilității în administrarea orașului și gestionează resursele naturale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;