Val de Demisii la DNA Constanța în Semn de Protest

Val de Demisii la DNA Constanța în Semn de Protest

Constanța se confruntă cu o situație fără precedent în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde un număr semnificativ de procurori și-au anunțat demisiile în bloc. Această mișcare radicală a fost declanșată de decizia procurorului-șef Marius Voineag de a-l delega pe Mihai Stanciu la conducerea serviciului teritorial, fără consultarea sau acordarea de prioritate membrilor echipei în procesul de numire.

Procurorii afectați de această schimbare, Andrei Bodean, Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos și Dan Haralambie, au transmis cereri de încetare a activității la DNA Constanța, exprimându-și astfel nemulțumirea. În plus, fostul șef al serviciului teritorial, Sorin Constantinescu, a optat pentru pensionare în contextul acestei schimbări controversate.

DNA Constanța se confruntă acum cu o criză de personal, rămânând în funcție doar noul procuror-șef Mihai Stanciu și procurorul judiciar Nadia Zlate, care nu gestionează dosare, ci reprezintă instituția în instanță. Această situație riscă să afecteze eficiența și capacitatea de lucru a serviciului teritorial în lupta împotriva corupției.

Procurorul-șef Marius Voineag a transmis mulțumiri pentru activitatea desfășurată de procurorii demisionari, în timp ce surse judiciare indică faptul că aceștia se vor realoca în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde există un deficit major de procurori.

Demisiile colective și protestele din cadrul instituțiilor judiciare sunt un semnal de alarmă cu privire la procesele interne de numire și consultare, subliniind importanța transparenței și a comunicării eficiente în cadrul organizațiilor statului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;