Schimbări politice: Tudor Ciuhodaru se pregătește să părăsească PSD pentru AUR

Schimbări politice: Tudor Ciuhodaru se pregătește să părăsească PSD pentru AUR

Într-o mișcare politică neașteptată, europarlamentarul Tudor Ciuhodaru este pe cale să facă un pas important în cariera sa, schimbând culorile partidului pentru care activează. Surse apropiate situației au dezvăluit că Ciuhodaru ar urma să-și anunțe în curând înscrierea în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după ce a fost văzut participând la un eveniment politic alături de liderul AUR, George Simion.

Această schimbare vine în urma pierderii sprijinului filialei ieșene a Partidului Social Democrat (PSD) pentru o nouă nominalizare pe lista pentru europarlamentare. PSD Iași a ales să mizeze pe medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, pentru această poziție. Tudor Ciuhodaru, care este coleg de serviciu cu Eva, nu și-a exprimat public nemulțumirea față de această decizie.

Cariera politică a lui Ciuhodaru a fost una plină de schimbări, acesta fiind ales inițial ca deputat PSD în 2008, pentru ca mai târziu să treacă prin PPDD și UNPR, înainte de a reveni în PSD. În 2019, a candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare.

Într-o mișcare similară, deputatul de Iași Marius Ostaficiuc a anunțat demisia sa din PSD, exprimându-și nemulțumirea față de direcția partidului și recunoscând că se află în negocieri cu AUR.

Aceste posibile transferuri vin în contextul în care AUR a anunțat recent că se așteaptă ca peste 150 de aleși locali din PSD și PNL să li se alăture. Acest val de schimbări sugerează o reconfigurare a scenei politice românești, cu AUR câștigând teren și influență.

Cu toate acestea, rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste schimbări în preferințele electoratului și care vor fi urmările pe termen lung ale acestor mișcări în tabloul politic național.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;