Tensiuni la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" din Buzău: Profesorii și părinții cer schimbări în urma acțiunilor Inspectoratului Școlar

Tensiuni la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" din Buzău: Profesorii și părinții cer schimbări în urma acțiunilor Inspectoratului Școlar

Comunitatea educațională a Colegiului Național "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzău se confruntă cu un val de nemulțumiri și tensiuni, după ce Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău a fost acuzat de "acțiuni nefirești și dăunătoare" în procesul de încadrare a cadrelor didactice. Profesorii și părinții elevilor au luat atitudine, cerând schimbări și exprimându-și îngrijorarea cu privire la calitatea educației.

Situația a escaladat odată cu demisia directoarei instituției, profesor Virginia Mîndruță Tănăsescu, care și-a motivat gestul prin lipsa de control asupra angajărilor și a deciziilor ce țin de managementul școlar. Această mișcare a fost urmată de o declarație publică a corpului profesoral, postată pe pagina de Facebook a colegiului, în care se solicită ISJ Buzău să își schimbe abordarea față de comunitatea școlii.

În centrul controversei se află o profesoară de Limba și Literatura Română despre care se susține că nu ar avea pregătirea necesară pentru a preda la un liceu de prestigiu și că nu vorbește corect gramatical. Părinții elevilor au cerut înlocuirea acesteia, însă fără succes, ceea ce a dus la o serie de reacții și mesaje de nemulțumire în rândul comunității.

Profesorii colegiului susțin că aceste probleme afectează procesul de învățare și că elevii sunt cei care au cel mai mult de suferit. Ei își exprimă dorința de a crește elevii într-un mediu care promovează valorile, libertatea și respectul, departe de "cultura rușinii, a compromisului, a nonvalorii, a fricii".

În final, corpul profesoral subliniază importanța elevilor ca fiind viitorul României și își reafirmă angajamentul de a contribui, alături de părinți și elevi, la dezvoltarea unei Românii mai bune.

Incidentul de la Colegiul Național "B.P. Hasdeu" din Buzău ridică semne de întrebare cu privire la criteriile de selecție și încadrare a cadrelor didactice în sistemul educațional românesc și evidențiază nevoia de transparență și de dialog între toate părțile implicate în procesul educațional.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;