Percheziții DNA la vârful administrației județene Călărași: Președintele CJ, Vasile Iliuță, în centrul anchetei

Percheziții DNA la vârful administrației județene Călărași: Președintele CJ, Vasile Iliuță, în centrul anchetei

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au declanșat o serie de percheziții la instituții cheie din județul Călărași, punând sub semnul întrebării integritatea unor contracte publice și a conducerii acestora. Acțiunile DNA au vizat Consiliul Județean Călărași, Spitalul Județean, precum și Direcția Generală pentru Protecția Copilului și Asistență Socială.

Anchetatorii au pus ochii pe mai multe documente și contracte de achiziții, în cadrul unei investigații ce vizează suspiciuni de corupție. În centrul anchetei se află președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, membru al Partidului Social Democrat (PSD), care nu este la prima întâlnire cu legea. În 2021, acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj, într-un alt dosar al DNA.

În timpul perchezițiilor, procurorii au ridicat documente importante și echipamente informatice, care ar putea oferi detalii cruciale în investigația privind posibilele fapte de corupție. Deși ancheta este în plină desfășurare, momentan nu au fost puse sub acuzare persoane concrete.

Această acțiune vine ca un semnal de alarmă asupra modului în care sunt gestionate fondurile publice și contractele în instituțiile statului. Cetățenii așteaptă cu interes rezultatele anchetei, sperând într-o justiție corectă și imparțială, care să combată corupția și să restabilească încrederea în administrația publică.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;