Iulian Dumitrescu, liderul CJ Prahova, în vizorul DNA: Profilul unui influent om politic și averea sa

Iulian Dumitrescu, liderul CJ Prahova, în vizorul DNA: Profilul unui influent om politic și averea sa

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, se află sub lupa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în urma unor percheziții ce vizează posibile fapte de corupție. Cu o carieră politică ce s-a desfășurat în mare parte în județele Călărași și Prahova, Dumitrescu este cunoscut ca un om politic discret și influent.

Născut în Vălenii de Munte, Prahova, Dumitrescu a servit ca senator PNL în două mandate succesive, reprezentând inițial Călărașiul și ulterior Prahova. Înainte de alegerile locale din 2020, a preluat conducerea filialei Prahova a PNL și a obținut sprijinul USR pentru președinția CJ Prahova. Odată ajuns în funcție, a adus în Prahova colaboratori din Călărași, inclusiv pe Dumitru Tudone, fost secretar general al CJ Călărași, care a fost achitat ulterior într-un proces intentat de DNA.

Averea lui Dumitrescu cuprinde, conform declarațiilor de avere din iunie 2023, două apartamente și un autoturism Range Rover, împrumuturi acordate PNL și persoanelor fizice, precum și datorii semnificative, inclusiv un credit bancar și un împrumut de la o persoană fizică. În 2020, a vândut două terenuri cu sume considerabile unei societăți, iar în 2022 a încasat un venit de la CJ Prahova.

Controversele nu lipsesc din cariera lui Dumitrescu. A fost acuzat că ar conduce CJ Prahova „prin telefon” și a intrat în conflict cu primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici. Mai mult, a fost implicat în discuții înregistrate de DNA cu solicitări de menținere în funcție a unor șefi din cadrul administrației, iar o investigație jurnalistică a relevat posibile legături cu cesiuni de firme către cetățeni albanezi.

În contextul perchezițiilor DNA, Dumitrescu a promis să coopereze cu anchetatorii și să nu se ascundă în spatele funcțiilor deținute. Perchezițiile au loc la domiciliul său și la membri ai familiei, iar detaliile cazului sunt așteptate să fie clarificate după finalizarea anchetei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;