Decizia definitivă: Averea lui Iulian Dumitrescu, sub sechestru în dosarul de corupție

Decizia definitivă: Averea lui Iulian Dumitrescu, sub sechestru în dosarul de corupție

În urma acuzațiilor grave de corupție, Tribunalul București a menținut măsura sechestrului asupra averii lui Iulian Dumitrescu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova și ex-prim-vicepreședinte al PNL. Decizia, care este definitivă, vine ca urmare a investigațiilor procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care îl suspectează pe Dumitrescu că ar fi primit mită în valoare de 16 milioane de lei de la un om de afaceri.

Potrivit DNA, Dumitrescu ar fi cerut inițial 47,5 milioane de lei în schimbul favorizării unui contract cu Consiliul Județean Prahova. În plus, se pare că banii obținuți ilicit au fost folosiți pentru achiziționarea de bunuri de lux și pentru vacanțe extravagante în destinații precum Dubai, Mykonos sau Nisa, cheltuielile ridicându-se la aproape 600.000 de euro într-un an și jumătate.

Măsura sechestrului se aplică asupra conturilor bancare ale lui Dumitrescu și ale membrilor familiei sale, precum și asupra mai multor imobile, inclusiv unul care aparține direct politicianului. În plus, acesta rămâne sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care i s-a interzis să își exercite funcția la conducerea Consiliului Județean Prahova.

Această decizie vine după ce Dumitrescu a fost acuzat de fals în declarații și de luare de mită, iar DNA a pus în evidență un întreg „pomelnic” de acuzații care implică și membri ai familiei sale.

În lumina acestor evenimente, Iulian Dumitrescu și-a anunțat demisia din funcțiile deținute în cadrul PNL printr-un mesaj pe Facebook, iar situația sa juridică și financiară rămâne sub semnul întrebării.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;