Cererea de liberare condiţionată a lui Radu Mazăre respinsă de Judecătoria Sectorului 4
Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, va continua să-și ispășească pedeapsa în închisoare, după ce Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea sa de liberare condiţionată. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile, dar până la o eventuală schimbare a hotărârii, Mazăre nu va putea depune o nouă cerere de liberare condiţionată timp de nouă luni de la data la care sentința va deveni definitivă.
UPDATE ora 15.00: Judecătoria Sector 4 a comunicat că cererea lui Radu Mazăre a fost respinsă ca neîntemeiată, iar acesta este obligat să achite 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În cazul în care decizia va rămâne neschimbată la instanța superioară, o nouă cerere de liberare condiţionată va putea fi formulată după un termen de nouă luni.
Radu Mazăre a fost condamnat la o pedeapsă totală de 9 ani de închisoare, rezultat al contopirii a două sentințe definitive: una pentru dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și cealaltă în dosarul Polaris. În dosarul retrocedărilor, Mazăre a primit o pedeapsă pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat, în timp ce în dosarul Polaris a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.
Citește și:
Decizie definitivă în cazul lui Vlad Pascu: Instanța menține acuzația de ucidere din culpă
Curtea Supremă a SUA se Confruntă cu Decizia Privind Imunitatea lui Trump în Procesele Penale
Cererea de Justiție a Mamei lui Alexei Navalnîi Respinsă de Autoritățile Ruse
Procurorii au demonstrat că Mazăre a primit sume considerabile de bani pentru a facilita emiterii unor documente și înlesnirea câștigării unei licitații sau încheierea unor contracte. Astfel, decizia Judecătoriei Sectorului 4 vine ca o confirmare a seriozității pedepselor aplicate în cazuri de corupție și abuz în serviciu.
Fostul primar al Constanței rămâne astfel în Penitenciarul București-Jilava, unde își va continua executarea pedepsei. Decizia instanței este un pas în consolidarea încrederii publicului în sistemul judiciar și în lupta împotriva corupției din România.