Schimbare de măsură preventivă pentru patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu

Schimbare de măsură preventivă pentru patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu

Patronul complexului turistic Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost plasat sub control judiciar după ce magistrații Judecătoriei Ploiești au respins cererea de prelungire a arestului la domiciliu propusă de procurori. Decizia, care nu este definitivă, vine în urma unui incendiu tragic ce a avut loc la 26 decembrie 2023, soldat cu pierderea a opt vieți, printre care și trei copii.

Cornel Dinicu, împreună cu alți doi administratori ai complexului, sunt acuzați de distrugere din culpă ce a condus la un dezastru. Anchetatorii susțin că construcția corpului principal de clădire a fost realizată fără respectarea normelor legale, inclusiv cele privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor. Mai mult, complexul turistic funcționa pe baza unui contract de alimentare cu energie electrică insuficient pentru necesitățile unei pensiuni, contribuind la premisele izbucnirii incendiului.

Tragedia a avut un impact profund, luând viețile a opt persoane, inclusiv pe cea a fiului lui Cornel Dinicu și a doi frați, precum și a unui tânăr student și a unei handbaliste promițătoare. Comunitatea locală și întreaga țară au fost zguduite de acest eveniment, iar acum toate privirile sunt îndreptate către procesul juridic care urmează.

Controlul judiciar impus lui Dinicu presupune o serie de restricții și obligații pe care acesta trebuie să le respecte în următoarele 60 de zile, timp în care va putea fi cercetat în libertate. Cazul continuă să fie urmărit de opinia publică și mass-media, în timp ce victimele și familiile lor așteaptă dreptatea să fie făcută.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;