Fostul președinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, trecut de la arest preventiv la arest la domiciliu

Fostul președinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, trecut de la arest preventiv la arest la domiciliu

După șapte luni de arest preventiv, Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost plasat în arest la domiciliu, conform unei decizii definitive luate de Curtea de Apel Iași. Această schimbare de măsură preventivă vine în contextul în care Buzatu a fost acuzat de primirea unei sume considerabile de mită, 1,25 milioane de lei, de la un om de afaceri, în schimbul favorizării acestuia în obținerea unui contract.

Decizia instanței, care a survenit după ce Tribunalul Vaslui a înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu, a fost contestată de procurorii DNA, care au argumentat că Buzatu ar putea influența martorii din dosar dacă ar fi eliberat. Totuși, Curtea de Apel Iași a respins contestația procurorilor.

Pe durata arestului la domiciliu, Buzatu trebuie să respecte mai multe condiții stricte, inclusiv interdicția de a lua legătura cu martorii din dosar, printre care și fosta sa șefă de cabinet, Ana Maria Obreja, cu care, potrivit interceptărilor DNA, Buzatu ar fi discutat despre o posibilă fugă în Ecuador.

În plus, Dumitru Buzatu a devenit denunțător într-un alt dosar de corupție, în care este implicată o entitate privată și nu fapte de corupție în cadrul Consiliului Județean Vaslui sau PSD. Avocații lui Buzatu au criticat, de asemenea, faptul că acesta ar fi fost interceptat în celulă fără un mandat adecvat, îngreunându-le astfel pregătirea apărării.

Dosarul în care Buzatu este acuzat de mită urmează să intre în procedura de judecată, iar fostul președinte al CJ Vaslui își ispășește acum arestul la domiciliu la ferma sa din apropierea orașului Vaslui.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;