Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, trecut de la arest preventiv la arest la domiciliu

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, trecut de la arest preventiv la arest la domiciliu

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a primit o veste importantă din partea Tribunalului Vaslui. După mai multe luni petrecute în arest preventiv, instanța a decis să înlocuiască această măsură cu arestul la domiciliu. Buzatu, care se afla în spatele gratiilor din septembrie 2023, a fost acuzat de luare de mită în sumă de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri.

Decizia nu este însă definitivă, iar Buzatu va trebui să respecte o serie de obligații pe durata arestului la domiciliu. Printre acestea se numără prezența la instanță când este chemat, interdicția de a comunica cu anumiți martori și inculpați din dosar și interzicerea exercitării profesiei în care a săvârșit fapta.

În cadrul procedurilor judiciare, avocatul lui Buzatu a reclamat faptul că clientul său a fost interceptat în celula sa într-un alt dosar, ceea ce ar împiedica pregătirea adecvată a apărării. În plus, Buzatu a fost audiat ca denunțător într-un dosar de corupție la DNA, fapt confirmat oficial de instituție. Avocatul său a subliniat că denunțul nu vizează fapte de corupție în PSD sau în Consiliul Județean.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de DNA, iar banii primiți ca mită au fost găsiți de anchetatori în portbagajul mașinii sale. Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a fostului lider PSD, iar dosarul a fost transmis Tribunalului Vaslui cu propunerea de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii.

Această dezvoltare a cazului este un nou capitol într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri de corupție din ultima vreme, care continuă să atragă atenția publicului și a instituțiilor de drept.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;