Traian Băsescu Critică Decizia de Comasare a Alegerilor Europarlamentare cu Cele Locale

Traian Băsescu Critică Decizia de Comasare a Alegerilor Europarlamentare cu Cele Locale

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a exprimat nemulțumirea față de hotărârea coaliției PSD-PNL de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, o decizie care, în opinia sa, subminează principiile democratice. Într-o intervenție televizată la Realitatea PLUS, europarlamentarul a evitat să se pronunțe asupra legalității acestei măsuri, îndrumând această responsabilitate către Curtea Constituțională a României (CCR), dar a subliniat aspectul moral al situației.

Băsescu a menționat că ideea de a vedea figuri marcante ale PNL, precum Emil Boc, Vasile Blaga și Gheorghe Falcă, alăturate pe liste comune cu PSD îi provoacă o mare dezamăgire. "Este păcat că ne jucăm de-a democrația", a afirmat el, adăugând că alegerea președintelui, parlamentarilor și primarilor ar trebui să fie procese separate, pentru a nu crea confuzie în rândul electoratului.

Pe lângă criticile aduse, Băsescu a sugerat că această comasare este un calcul politic menit să mențină status quo-ul, contrar intereselor cetățenilor. "Nu este vot liber, este vot calculat", a declarat Băsescu, evidențiind o posibilă manipulare a sistemului politic.

Decizia de comasare a fost anunțată într-o conferință de presă comună de către liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, stabilindu-se și calendarul electoral pentru acest an. Astfel, alegerile europarlamentare și locale sunt programate pentru 9 iunie, alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie, iar alegerile parlamentare sunt fixate pentru 8 decembrie.

Reacția lui Băsescu vine într-un moment în care societatea românească se confruntă cu diverse provocări politice și sociale, iar deciziile luate de conducători sunt scrutate cu atenție de către opinia publică și mass-media.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;