Aterizare de Urgență și Alarmă Falsă cu Bombă la Aeroportul din Timișoara

Aterizare de Urgență și Alarmă Falsă cu Bombă la Aeroportul din Timișoara

Un avion charter cu 124 de pasageri la bord, care efectua cursa dintre Wroclaw (Polonia) și Hurgada (Egipt), a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, în urma unei amenințări cu bombă, care ulterior s-a dovedit a fi falsă.

Incidentul a avut loc în noaptea trecută, când aeronava se afla în spațiul aerian al Serbiei. Turnul de control a informat pilotul despre posibila amenințare, determinându-l să redirecționeze cursa spre cel mai apropiat aeroport, Timișoara. Aterizarea a fost efectuată în condiții de siguranță la ora 00:02, iar avionul a fost izolat într-o zonă îndepărtată de terminalul principal.

Autoritățile locale, inclusiv pompierii, polițiștii și lucrătorii SRI, au intervenit prompt, activând Planul Roșu de intervenție. Pasagerii au fost evacuați și duși la un hotel pentru a petrece noaptea, în timp ce forțele de ordine efectuau verificările necesare.

După aproximativ o oră și zece minute de investigații, s-a constatat că amenințarea cu bombă nu era reală. Planul Roșu a fost dezactivat, iar pasagerii au fost informați că vor putea continua călătoria spre destinația finală.

Acest incident a mobilizat o desfășurare impresionantă de forțe la Aeroportul Internațional Traian Vuia și a pus în mișcare procedurile de securitate pentru a asigura siguranța tuturor celor implicați. Autoritățile au lăudat cooperarea și eficiența cu care s-a acționat în fața potențialului pericol.

Pentru mai multe știri și actualizări, urmărește-ne pe Google News.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;