Traian Băsescu Critică Clasa Politică Actuală și Deciziile Liderilor PSD și PNL

Traian Băsescu Critică Clasa Politică Actuală și Deciziile Liderilor PSD și PNL

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat o serie de critici la adresa actualei clase politice, comparând liderii de partid de astăzi cu predecesorii lor și evidențiind incompetența în alegerea candidaților pentru funcții importante.

Într-o intervenție la Prima News, Băsescu a subliniat diferența de calibru între liderii partidelor tradiționale din România, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL), și foștii lor lideri, precum Adrian Năstase sau Theodor Stolojan. "E o clasă politică incompetentă. Comparați-l pe Ciolacu cu Năstase, pe nea Nicu, generalul, cu Stolojan", a declarat Băsescu, făcând referire la experiența și capacitatea politică a acestora.

De asemenea, fostul președinte a criticat modul în care este gestionată țara, menționând "traiul pe datorie" și creșterile de venituri fără o creștere reală a productivității. Cu toate acestea, a recunoscut că România s-a schimbat în bine datorită fondurilor europene, care au contribuit la creșterea nivelului de dezvoltare a țării.

Într-o altă declarație, Băsescu a vorbit despre decizia alianței PSD-PNL de a-l desemna pe Cătălin Cîrstoiu ca și candidat la Primăria generală a Capitalei, numind-o o dovadă a incompetenței liderilor celor două formațiuni. Acesta a evidențiat că această alegere a umilit organizațiile locale și a slăbit susținerea acestora. "Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni", a comentat Băsescu, referindu-se la liderii de partid.

În cele din urmă, PSD și PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunțând la candidatura lui Cîrstoiu, ceea ce a dus la revenirea în cursă a Gabrielei Firea (PSD) și a lui Sebastian Burduja (PNL).

Articolul subliniază astfel opinia lui Traian Băsescu despre starea actuală a politicii românești și deciziile controversate ale liderilor partidelor majore.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;