Medvedev susține ingerința Rusiei în alegerile occidentale pentru "rezultate corecte"

Medvedev susține ingerința Rusiei în alegerile occidentale pentru "rezultate corecte"

Fostul lider rus Dmitri Medvedev a lansat un apel controversat pentru sprijinirea partidelor "antisistem" din Occident, printr-un mesaj difuzat pe platforma de socializare Telegram. Într-o perioadă marcată de numeroase procese electorale în Occident, inclusiv alegerile prezidențiale din SUA și cele europene, Medvedev îndeamnă la un suport deschis și secret pentru aceste partide, în vederea obținerii unor "rezultate corecte la alegeri".

Această declarație intervine în contextul în care tensiunile între Rusia și Occident sunt amplificate de conflictul prelungit din Ucraina. În plus, rapoarte de informații și investigații jurnalistice au evidențiat în trecut eforturile Rusiei de a influența rezultatele alegerilor în diverse țări, inclusiv scandalul implicării Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2020.

Medvedev nu a specificat care sunt partidele pe care dorește să le sprijine, dar a făcut referire la acele grupări care promovează un program național opus globalismului american și care se poziționează atât pe spectrul stângii, cât și al dreptei politice. În Franța, de exemplu, partidul Rassemblement National a fost etichetat într-un raport parlamentar drept o "curea de transmisie" pentru narativele rusești.

Această strategie de ingerință electorală a Rusiei este privită cu îngrijorare de comunitatea internațională, întrucât influențarea echilibrului politic în Parlamentul European sau alte instituții democratice poate avea repercusiuni pe termen lung asupra politicii externe și de securitate a UE, în special în contextul sprijinului acordat Ucrainei.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;