Fostul Președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, Confruntat cu Posibila Închisoare pentru Agresiune Sexuală

Fostul Președinte al Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, Confruntat cu Posibila Închisoare pentru Agresiune Sexuală

Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), se confruntă cu o posibilă pedeapsă de închisoare după un incident controversat în care a fost implicată fotbalista Jenni Hermoso. Parchetul spaniol a cerut o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru Rubiales, acuzat de agresiune sexuală și constrângere.

Incidentul a avut loc după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin de la Sydney, în august 2023, când Rubiales a sărutat-o forțat pe Hermoso. Pe lângă Rubiales, alți membri ai staff-ului RFEF sunt vizați de acuzații. Printre aceștia se numără fostul antrenor al echipei naționale feminine, Jorge Vilda, fostul director de marketing Rubén Rivera și directorul echipei naționale masculine, Albert Luque, pentru care procurorul a cerut pedepse de câte un an și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de constrângere.

Conform solicitării parchetului, Rubiales ar urma să fie privat de dreptul de a lucra în domeniul sportiv pe durata pedepsei și supravegheat timp de doi ani, cu interdicția de a comunica sau a se apropia de jucătoare pe o distanță de 200 de metri timp de patru ani. Această cerere vine în contextul în care Rubiales este anchetat și în alte cazuri, inclusiv pentru transferul Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

Federația Spaniolă de Fotbal a luat măsuri legale împotriva lui Rubiales pentru presupuse nereguli din timpul mandatului său, care au inclus și controversata mutare a Supercupei. Această situație subliniază nevoia de transparență și etică în conducerea organismelor sportive.

Detaliile cazului sunt încă în curs de investigare, iar comunitatea fotbalistică așteaptă cu interes rezultatele procesului și deciziile instanțelor de judecată.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;