Procesul istoric al lui Donald Trump: De la scandalul Stormy Daniels la primele acuzații penale împotriva unui fost președinte american

Procesul istoric al lui Donald Trump: De la scandalul Stormy Daniels la primele acuzații penale împotriva unui fost președinte american

Pe 25 martie, Donald Trump va intra în istorie nu doar ca fost președinte al Statelor Unite, ci și ca primul care se va confrunta cu un proces penal. În centrul atenției se află controversata relație cu actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels și acuzațiile de falsificare a conturilor pentru a ascunde o plată de 130.000 de dolari. În ciuda acestor probleme judiciare, popularitatea lui Trump pare să nu fie afectată, reușind să obțină victorii în primele două alegeri primare republicane.

În 2006, Trump, căsătorit cu Melania Trump și proaspăt devenit tată pentru a cincea oară, este acuzat că a întreținut raporturi sexuale cu Stormy Daniels, numele real fiind Stephanie Clifford. Fostul președinte a negat acuzațiile, dar în 2016 a fost realizată o plată de 130.000 de dolari către Daniels, pe care Trump a rambursat-o ulterior. Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, a pledat vinovat pentru încălcări ale finanțării campaniei federale, susținând că plata a fost efectuată „în coordonare cu Trump”.

Procesul care începe pe 25 martie va examina 34 de fraude contabile legate de această plată și se așteaptă să dureze aproximativ șase săptămâni. În ciuda acestui proces penal, Trump se confruntă și cu alte probleme judiciare, inclusiv acuzații la nivel federal și în statul Georgia legate de tentative de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020.

Stormy Daniels, o figură centrală în acest caz, a susținut că a avut o relație sexuală cu Trump și că a primit bani pentru a păstra tăcerea. Întâlnirea descrisă de Daniels a avut loc în 2006, iar în 2016 a semnat un acord de confidențialitate, care a fost ulterior subiectul unui proces de defăimare intentat de Daniels împotriva lui Trump. Cu toate acestea, Trump a negat relația și a descris acuzațiile ca fiind „false și extorționiste”.

În timp ce lumea așteaptă începutul procesului, întrebarea rămâne dacă acesta va avea un impact asupra viitoarei cariere politice a lui Trump sau dacă va reuși să își mențină baza de susținători loiali.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;