Guvernul României Omagiază Echipa de Avocați Care a Câștigat Procesul Roșia Montană

Guvernul României Omagiază Echipa de Avocați Care a Câștigat Procesul Roșia Montană

Într-un gest de apreciere și recunoștință, Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va invita la sediul Guvernului întreaga echipă de avocați și specialiști care au contribuit la victoria României în litigiul arbitral de la Curtea de Arbitraj Internațional de la Washington (ICSID), în cazul Roșia Montană. Această invitație vine ca un semn de mulțumire pentru eforturile depuse în apărarea intereselor naționale și în salvarea patrimoniului istoric și natural al țării.

"Voi invita la Guvern întreaga echipă de avocați, juriști și specialiști români care a câștigat procesul Roșia Montană, ca să le transmit un mesaj de recunoștință din partea tuturor românilor! Ei sunt cei care ne-au arătat ce înseamnă cu adevărat 'Să salvezi România!'", a declarat Ciolacu pe rețelele sociale.

Victoria în procesul Roșia Montană reprezintă nu doar un succes juridic, ci și o protecție a valorilor naționale în fața intereselor corporative. România s-a opus ferm pretențiilor companiei Gabriel Resources, care solicita compensații financiare uriașe, susținând că deciziile guvernamentale anterioare au afectat investițiile și așteptările lor de profit.

Premierul a subliniat că acest caz a demonstrat că România poate și trebuie să se lupte pentru drepturile sale și să își protejeze cetățenii de consecințele unor decizii care pun interesele personale deasupra celor naționale.

Prin acest act de recunoaștere, Guvernul își reafirmă angajamentul de a apăra interesele României pe toate planurile internaționale și de a onora aceia care contribuie la acest obiectiv nobil.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;