Procesul Accidentului de la 2 Mai: Solicitarea Familiilor Victimelor pentru Recalificare Juridică, Respinsă

Procesul Accidentului de la 2 Mai: Solicitarea Familiilor Victimelor pentru Recalificare Juridică, Respinsă

În cadrul celui de-al treilea termen de judecată ce a avut loc la Judecătoria Mangalia, a fost respinsă cererea familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai pentru schimbarea încadrării juridice în cazul lui Vlad Pascu. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În ciuda năzuințelor familiilor de a vedea o recalificare a faptelor lui Vlad Pascu în omor calificat, instanța a decis menținerea acuzațiilor inițiale. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia unei victime, a exprimat dezamăgirea față de această decizie, subliniind că cererea de schimbare a încadrării juridice a fost depusă încă de la Parchet și nu a fost dezbătută suficient.

Controversa a crescut și în urma comportamentului judecătoarei, care a fost criticat de părinții victimelor pentru aparenta lipsă de respect față de gravitatea cazului, ceea ce a condus la o sesizare din partea Inspecției Judiciare.

Vlad Pascu, care a primit o reducere cu o treime a pedepsei prin acceptarea judecării în procedură simplificată, continuă să fie subiectul unui proces care stârnește emoții puternice și care a captat atenția opiniei publice, evidențiind problemele sistemului judiciar și durerea familiilor îndoliate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;