Strategia de Apărare a lui Mario Iorgulescu: Argumentul Leziunilor Cerebrale pentru Evitarea Închisorii

Strategia de Apărare a lui Mario Iorgulescu: Argumentul Leziunilor Cerebrale pentru Evitarea Închisorii

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, se confruntă cu o pedeapsă de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența substanțelor interzise. Într-un efort de a evita pedeapsa, apărarea a introdus un recurs în casație la Înalta Curte de Casație și Justiție, invocând leziuni cerebrale suferite de Mario Iorgulescu încă din copilărie.

Avocații susțin că aceste leziuni îl împiedică pe Iorgulescu să participe și să înțeleagă procesul penal, conform unui control medical efectuat în Italia cu un aparat medical avansat. În plus, apărarea a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor, argumentând că nu ar fi trebuit să fie judecat pentru omor.

Accidentul care a dus la această situație tragică s-a produs în septembrie 2019, când Mario Iorgulescu, aflat sub influența alcoolului și a drogurilor, a provocat un accident mortal în București. Victima, Daniel Vicol, a decedat pe loc, lăsând în urmă doi copii orfani.

Instanța supremă a amânat decizia pentru 11 aprilie, iar Mario Iorgulescu, în prezent în Italia, nu a fost audiat în timpul procesului penal. Această situație a stârnit numeroase discuții și controverse, având în vedere și faptul că familia sa a reușit să-l transfere rapid în Italia după accident.

Acest caz este urmărit cu atenție de opinia publică și pune în lumină problemele legate de justiția penală, tratamentul persoanelor cu afecțiuni medicale și influența statutului social în cadrul proceselor legale.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;