Procesul Tragediei de la 2 Mai: Judecata Continuă la Mangalia în Pofida Controversei

Procesul Tragediei de la 2 Mai: Judecata Continuă la Mangalia în Pofida Controversei

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul implicat în accidentul tragic de la 2 Mai, care a rezultat în decesul a doi studenți, va continua să fie judecat la Judecătoria Mangalia. Această hotărâre vine după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea de strămutare înaintată de procurori, o decizie ce a stârnit reacții mixte în rândul familiilor îndoliate și a opiniei publice.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, aflată în centrul atenției după o serie de gafe în sala de judecată, va rămâne responsabilă de acest caz. Gestul său de a cere prezența în sală a unuia dintre tinerii decedați a fost luat drept un semn de gravă neglijență, determinând Inspecția Judiciară să se autosesizeze.

În ciuda recunoașterii faptelor de către inculpat și a deciziei de a aplica o procedură simplificată, care ar putea reduce pedeapsa, părinții victimelor sunt nemulțumiți de mersul procesului și cer schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor.

Tragedia a avut loc în august 2023 și a evidențiat o serie de erori și neglijențe din partea autorităților, Vlad Pascu fiind lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri, deși în mașina sa au fost găsite substanțe interzise și vehiculul nu avea asigurare RCA valabilă.

Următorul termen al procesului este programat pentru 4 aprilie, iar comunitatea locală și cea națională așteaptă cu interes evoluția acestui caz care a zguduit opinia publică și a scos la iveală disfuncționalități în sistemul de justiție și în cel de aplicare a legii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;