Tragedie în Valencia: Doi cetățeni români și-au pierdut viața în incendiul devastator

Tragedie în Valencia: Doi cetățeni români și-au pierdut viața în incendiul devastator

Într-un eveniment tragic ce a avut loc la Valencia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat decesul a doi cetățeni români care au fost victimele unui incendiu masiv izbucnit într-un bloc de locuințe. Inițial, aceste persoane fuseseră raportate ca fiind dispărute, însă autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare, confirmând cele mai sumbre temeri.

Incendiul, care a cuprins un imobil în districtul El Campanar din Valencia, a fost alimentat de vânturi puternice și a rezultat în zece decese, printre care și cele două românce. Incidentul a avut loc pe data de 22 februarie 2024, iar victimele locuiau la etajul opt, chiar deasupra apartamentului în care a izbucnit focul.

MAE a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a precizat că reprezentanții Consulatului României la Castellon de la Plana rămân în contact cu autoritățile spaniole și cu cetățenii români care au fost afectați de tragedie și care au solicitat asistență consulară. Eforturile sunt concentrate pe oferirea de suport și protecție consulară, în conformitate cu legislația spaniolă și competențele consulare.

Cetățenii români care se confruntă cu situații de urgență pot apela la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana, care sunt disponibile 24/7. De asemenea, există un număr de telefon de permanență al Oficiului consular pentru situații dificile și urgente.

Această tragedie a adus în prim-plan riscurile la care sunt expuși locatarii imobilelor de locuințe și necesitatea unor măsuri riguroase de prevenție și intervenție în caz de incendii.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;