MAE Confirmă: Niciun Român Afectat de Incendiul Devastator din Valencia

MAE Confirmă: Niciun Român Afectat de Incendiul Devastator din Valencia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj de liniștire pentru cetățenii români în urma incendiului tragic care a avut loc în Valencia, Spania. Conform declarațiilor oficiale, nu există informații care să indice faptul că români se numără printre victimele sau răniții incidentului.

Incendiul, care a cuprins o clădire rezidențială de 14 etaje din cartierul Nou Campanar, a cauzat moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 14, în timp ce aproximativ 15 persoane sunt considerate dispărute. Autoritățile spaniole continuă să investigheze cauzele și circumstanțele care au dus la această tragedie.

Într-o mișcare proactivă, Consulatul României la Castellon de la Plana a luat legătura cu autoritățile locale pentru a obține informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. MAE a subliniat că până în prezent nu au fost notificări despre cetățeni români implicați și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară.

Pentru românii aflați în zona afectată sau pentru cei care au nevoie de asistență consulară, MAE a pus la dispoziție o serie de numere de telefon la care cetățenii pot apela. De asemenea, pentru situații de urgență, există un număr de telefon de permanență al oficiului consular.

Incidentul din Valencia ne amintește de importanța măsurilor de siguranță și rapiditatea cu care autoritățile și instituțiile trebuie să reacționeze în caz de urgență. MAE rămâne în alertă și continuă să monitorizeze situația, asigurând suportul necesar comunității românești.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;