MAE avertizează despre riscul de incendii și furtuni în Grecia

MAE avertizează despre riscul de incendii și furtuni în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Grecia, indicând un risc crescut de incendii și furtuni în anumite regiuni ale țării. Conform Serviciului de Meteorologie elen, temperaturile ridicate și masele de aer instabile vor duce la o înrăutățire a vremii, în special în centrul și nordul Greciei, în perioada 3-4 iulie 2024.

Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice a avertizat despre un risc foarte ridicat de incendii în regiunea Peloponez, Insula Kythira și Insula Creta. MAE recomandă cetățenilor români să consulte pagina de internet a Ministerului grec pentru informații actualizate despre incendii și ghiduri de autoprotecție.

Autoritățile elene au semnalat posibilitatea restricționării circulației pe drumurile publice și îndeamnă conducătorii auto să verifice starea drumurilor pe site-ul oficial al Poliției elene. În caz de urgență, cetățenii români pot apela la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena și Consulatului General de la Salonic, precum și la numerele de urgență ale acestora.

Acest avertisment vine după ce Grecia a înregistrat cea mai secetoasă lună iunie din 2006, iar meteorologii anticipează ploi abundente și furtuni violente care ar putea să provoace inundații sau incendii de pădure, în special în regiunile deja afectate de secetă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;