România sărbătorește 20 de ani de la aderarea la NATO printr-o serie de evenimente și iluminarea sediului MAE în albastru

România sărbătorește 20 de ani de la aderarea la NATO printr-o serie de evenimente și iluminarea sediului MAE în albastru

În cadrul unei seri speciale dedicate Zilei NATO, sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România va fi iluminat în albastru, simbolizând angajamentul țării față de valorile Alianței Nord-Atlantice. Evenimentul, care va avea loc între orele 20:00 și 21:30, coincide cu aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la NATO și 75 de ani de la înființarea organizației.

Ziua NATO este recunoscută în prima duminică a lunii aprilie ca o sărbătoare publică a democrației și a spiritului european și euroatlantic. În acest an, evenimentele organizate pe 7 aprilie sunt parte a unei serii de acțiuni de diplomație publică, desfășurate atât în țară, cât și la misiunile diplomatice, în colaborare cu alte instituții partenere.

Printre activitățile programate se numără conferințe, mese rotunde și expoziții, dar și campania "Born în NATO", destinată tinerilor născuți după anul 2004. Această inițiativă este realizată în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale și se va desfășura în diverse școli și licee din întreaga țară.

Pe lângă iluminarea sediului MAE, Ziua NATO în România este marcată și prin mesaje importante din partea liderilor naționali. Premierul Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis au subliniat rolul esențial al articolului 5 din Tratatul de la Washington, reafirmând angajamentul României ca aliat de încredere și furnizor de securitate și stabilitate.

Aceste manifestări reflectă contribuția semnificativă a României la alianța transatlantică și reprezintă o oportunitate de a educa publicul despre importanța NATO și despre rolul pe care România îl joacă în cadrul acesteia.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;